Januarirapport

Löven faller, liksom regnet. Men än är det ganska varmt och skönt i alla fall idag.
Normalt sett skulle vi ha fullt upp med att förbereda för författarkvällar, Luciafirande och andra trevligheter som man behöver att se fram emot. Men, de nya reatriktionerna sätter käppar i hjulet!
 
Söndag 15 november, kl 19 hade vi hoppats kunna genomföra en ”miniförfattarkväll”:
Martin Dyfverman har lovat att komma till caféet och berätta om sin bok ”En atelier i snö”. Martin Dyfverman är journalist och har arbetat på Sveriges Radio som kulturreporter i många år. Om ni inte känner igen hans ansikte känner ni med stor sannolikhet igen hans röst, isynnerhet om ni brukar lyssna på P1. Martin har nu skrivit en bok om sin anfader Carl Johan Dyfverman som var en av de allra största skulptörerna i Sverige i slutet på 1800-talet. Ett fascinerande livsverk som Martin presenterar i ord och bild.

MEN, Det blir INSTÄLLT/UPPSKJUTET TILLS VIDARE.    Vi räknar med att kunna genomföra detta evenemang vid ett senare tillfälle.


För övrigt avvaktar vi med planeringen.
Vi tror inte att det är möjligt att genomföra vårt traditionella Luciafirande…… vi hoppas naturligtvis att denna hemska farsot ger upp och våra liv kan återgå till nåt lite normalare framöver…..Men som det ser ut just nu kommer det inte att gå att genomföra något av det vi hade hoppats på under vintern.

Så till något helt annat:
utrivningen av dammen vid Järle Kvarn!
Många av er har säkert läst om vår kamp för att få behålla den underbara miljön vid Järle Kvarn. Naturvårdsverket, som äger både naturreservatet och kvarnen vill genomföra en ”partiell utrivning” av kvarndammen vilket skulle innebära stora förändringar för både kulturmiljön och den natur som har anpassat sig under nästan 500 år. Om ni är med på facebook kan ni läsa mer om vår kamp på vår facebookgrupp ”Vi som vill rädda kultur och naturmiljön vid Järle Kvarn”.
(Skriv gärna på våra protestlistor också).

Nu börjar det bli skarpt läge!
24 – 25 november blir det domstolsförhandlingar och då ska beslut tas om man får riva.
Många, många har knutit band vid bron för att visa sitt stöd för vår kamp – en stillsam vacker protest (som Naturvårdsverket och Länsstyrelsen gjorde vad de kunde för att ta bort……men inte lyckades).
Nu vill vi genomföra en manifestation för att visa att vi är många som vill bevara miljön vid kvarnen!
Domstolen kommer att göra syn på platsen 24 november mellan kl 13 och 15.
I dessa tider är det svårt att ordna en demonstration där man medverkar personligen (dessutom får man ju inte samlas fler än 50 personer i nuläget….) så vi tänker tända ljus som representerar oss istället.
Vi kommer att samla in och tända gravljus från alla som stöder oss!!!

Vill du vara med och protestera mot rivningen?
Lämna ett gravljus hos oss i Svalbo så tänder vi det åt er!
Skriv gärna namn på ljuset så att det syns att de verkligen kommer från olika personer.
Vill ni vara med men har inte möjlighet att lämna ert personliga ljus? Swisha 20:- till Jerle Stadsförening (Swish nummer 1230041400) så köper vi ett ljus till dig – skriv Ljus och ditt namn i kommentaren.
(Om det blir några pengar över när vi har köpt in ljusen kommer vi att använda pengarna till att bjuda våra medkämpar på fika när allt är över…..)

Nu kämpar vi vidare!
Mot mörker, Corona och dammrivare!
Moa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *