Evenemang

Musikkvällar och författarkvällar 2022 och lite annat!

Under sommaren kommer vi att ha en utställning med stolar av “den osannolike stolmakaren från Nävlinge, Calle Warfwinge. 28 maj – midsommar, med hopp om förlängning!

Under sommaren arrangerar vi även återigen musikkvällar på caféet. Eventuellt kommer bokningsbolaget Kulturaktiebolaget att anordna några konserter hos oss även i sommar utöver våra egna arrangemang.

Entré för de musikkvällar vi själva arrangerar är 250:-, fika med macka och kaka ingår i priset. Begränsat antal platser så boka plats, tel 0705663560!!! Alla konserterna börjar kl 19.00. 

De flesta konserterna är utomhus, partytält finns som regnskydd men det kan bli kyligt så klä er efter det. Vi fortsätter att hålla lite  avstånd och vara försiktiga.

Under vinterhalvåret arrangerar vi sedan många år tillbaka författarträffar – “I sterinljusens sken”. Numera i samarbete med Jerle Stadsförening och Ulla Roseen. Entré för författarkvällarna är 250:-. kaffe med hembakat bröd ingår.  Även för författarkvällarna är det förhandsbokning som gäller. Vårvinterns författarkvällar är nu över, vi återkommer till hösten, planeringen är i full gång.

Sommarens musikkvällar och andra hållpunkter (blå text, arrangemang av Mia på Svalbo Café):

1 maj, söndag. Leif Brixmark och New Holland Band. 

15 maj, söndag. Vincent Jedselius Band. Uppskjutet till senare datum.

26 maj, från kl 18,  ordnar Mia motorträff på caféet. Gubbkeps spelar. Fri entré.

28 maj, lördag. Jerle Stadsförening arrangerar JERLE STADSFEST!!! 

5 juni, söndag. Kersti Esselwall Smårs, Sofia Nordlund och Rickard Larsson.  Uppskjutet till senare datum

9 juni, från kl 18,  ordnar Mia motorträff på caféet igen. Hillabilly Ladies spelar. Fri entré.

12 juni kl 16.00 föredrag på caféet: Brita Sylvan, “Jag fick fängelse”. Entré 250:-, fika ingår. Ring Mia på caféet och boka plats, 0729439268 

19 juni, Kaurna Cronin. Finbesök ända ifrån Australien! Fantastiskt band som vi har längtat efter att få höra ända sedan de spelade på Parkfesten för flera år sedan. 250:-. Googla på dem! Fika med macka och kaka ingår.

23 juni, från kl 18, motorträff på caféet. Buddy Larsson and the Rimcross spelar. Fri entré.

16 – 17 juli Bergslagens Loppishelg, kl 10 – 16 båda dagarna

17 juli, söndag. Fluru. Amerikansk folkmusik blandad med norrländskt vemod. Det var flera år sedan vi hade besök av dem senast och vi är så glada att de vill stanna till hos oss under sin sommarturné. 250:-, fika med macka och kaka ingår.

31 juli, söndag. Malin Puls Trio. Vi flyttar fram Malins konsert – preliminärt datum lördag 3 september kl 17 i samband med Ljusstråk. Återbesök av underbara Malin och hennes medmusikanter Magnus Sjöquist och Marcus Måttgård som framför Malins tonsättningar av Karin Boyes dikter. 250:-. Fika med macka och kaka ingår.

14 augusti, söndag. Tullamore Brothers. Irländsk musik när den är som bäst. Favoriterna är tillbaks!!! 250:-, fika med macka ingår.

3 – 4 september. Ljusstråk. Kulturslinga i Nora Bergslag. Många utställare i och omkring Svalbo. Preliminärt blir det konsert med Malin Puls på lördagen.

Under hösten kommer vi att komma ifatt med de konserter vi har tvingats skjuta upp under sommaren. Och vi kommer att arrangera våra populära författarkvällar “I stearinsljusen sken” tillsammans med Jerle Stadsförening.

Samla gärna ihop era vänner eller arbetskamrater och boka in några timmar i keramikverkstaden. Ni får tillfälle att tillverka era egna ljuslyktor! 400:-/person. Två ljuslyktor var får ni göra, bränning och glasering ingår. Och en kopp kaffe får ni också. Minst fem personer bör ni vara, fler än tio blir trångt. För mer info ring.  

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här