2020, farsotens år

Sommaren blev trots allt lyckad i Jerle Stad. Caféet öppnade trots farsoten som spred sig över världen. Vi tvättade händerna, desinficerade borden och höll avstånd.  2019 hade varit ett bra år. Musikkvällarna hade varit välbesökta med mycket bra musik. 2020 började också bra, vi hann genomföra två författarkvällar i egen regi under våren och planeringen för en fantastisk musiksommar var klar innan landet stängde ner i början av mars. Vårens alla evenemang blev inställda eller uppskjutna på obestämd tid. Men vi lyckades genomföra de flesta av sommarens konserter utomhus – till och med fler än vi hade räknat med! Och konst- och kulturrundan Ljusstråk genomförde vi också. Men. Nu är det höst och vintern närmar sig. Nya restrliktioner har införts och vi avvaktar med allt vi hade planerat genomföra under den mörka årstiden. Vi hoppas på lättnader när våren kommer och ljuset återvänder.

För övrigt har Svalbo Keramik öppet efter överenskommelse och naturligtvis tar vi emot grupper efter beställning, både för fika, soppa och ”prova på” i verkstan – med hänsyn till Folkmyndighetens restriktioner naturligtvis.

För fika och soppa vill vi att ni är minst 10 personer (eller är beredda på att spendera minst 500:-). Kaffe med bulle kostar 50:-/person när vi öppnar speciellt, sen kan vi fixa mackor, tårta och annat kaffebröd också. Soppkväll (eller dag) med två hemlagade soppor, bröd, goda ostar, kaffe och tårta kostar 200:-/person. På caféet kan vi ta emot grupper upp till 20 personer med säkert avstånd.

Vill ni prova på att göra egna ljuslyktor i keramikverkstan ska ni vara minst 5 personer. (5 – 10 är lagom, fler kan eventuellt gå att klämma in). 400:-/person kostar det, ni får två ljuslyktor (brända och glaserade, att hämtas senare) Kaffe och bulle ingår. I nuläget begränsas grupperna till max 6 personer.

Vill ni ha fortlöpande information om vår verksamhet, kontakta oss gärna så ser vi till att ni får mailutskick.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *