Höstrapport

Välkommen

VAD HÄNDER UNDER SISTA MÅNADERNA 2020?

Hösten är här och  med den nya restriktioner                                                                                                                                                                                             

Sommaren blev, mot all förmodan, bra. Många besökare och välbesökta musikkvällar. Även Ljusstråkshelgen blev väldigt lyckad – massor med besökare och nästan alla utställningarna utomhus i trädgården. Men. Nu är det höst och snart vinter. Vi hade hoppats på både några författarkvällar, Luciafirande och några caféhelger. Kanske till och med en minijulmarknad. Men som det ser ut nu verkar det inte som om något kommer kunna gå att genomföra. Våra lokaler tar inte så många besökare om vi måste hålla två meters avstånd och i nuläget ska vi ju bara träffa de allra närmaste….. Håll ögonen på vår facebooksida ifall det blir några ändringar!

MEN! En sak kommer att hända här!!! 24 november hålls en LJUSMANIFESTATION för att rädda kultur- och naturmiljön vid Järle Kvarn. OBS!!! LJUSMANIFESTATIONEN HAR BLIVIT UPPSKJUTEN!!! Naturvårdsverket som äger kvarnen har ansökt om tillstånd att riva ut dammluckorna vilket kommer att innebära stor påverkan på vår underbara plats! Läs mer om detta i facebookgruppen med samma namn (Vi som vill rädda kultur och naturmiljön vid Järle Kvarn). 24 och 25 november kommer Mark och Miljödomstolen att ha förhandlingar om detta och 24 november mellan kl 13 och 15 kommer domstolen att göra syn på plats. Vi kommer då att tända ljus för att visa hur många vi är som värnar denna vackra plats. Är det några som vill finnas på plats då får man sprida ut sig runt kvarnen på två meters avstånd med ljus i händerna. Vill man stötta oss men inte har möjlighet att vara här kan man lämna gravljus hos oss så tänder vi dem. Skriv i sådant fall namn på ljusen. Man kan även swisha 20:- till Jerle Stadsförening (nr 1230041400) så köper vi ljus, skriver på namn och tänder dem åt er. Pga restriktionerna har domstolsförhandlingarna blivit uppskjutna och därmed även manifestationen. Vi återkommer när vi har ett nytt datum – men vi fortsätter att samla in ljus. Manifestationen kommer att genomföras vid ett senare tillfälle i samband med domstolsförhandlingarna.

                                                                                                                                                                                                               För För övrigt har Svalbo keramik öppet efter överenskommelse eller när vi är hemma. Ring gärna för säkerhets skull innan ni kommer! Och naturligtvis tar vi emot bokningar för grupper även under höst och vinter….i den mån restriktionerna tillåter.

Och så längtar vi efter våren och att Coronan ska försvinna……..

Är ni intresserade av kontinuerlig information om våra evenemang? Kontakta oss gärna så lägger vi in er på vår utskickslista!